Blogolj!

Belassult a Windows 10? Íme egy gyorsítótipp

Ragnar Volarus

Bár a Windows 10 túl sok helyet nem igényel a merevlemezünkön, de előfordulhat, hogy a szűkös lemezterület miatt lassul le az operációs rendszer működése.

Ilyenkor a legegyszerűbb ha rögtön megnézzük mennyi szabad helyünk van a rendszermeghajtón. Ehhez a Windows 10-ben kattintsunk a bal alsó sarokban található Start gombra (Windows logóra), majd a Gépházikonra (fogaskerék), indítsuk el a Rendszer modult, és válasszuk a Tárterület lehetőséget. Az oldal tetején látható ábra mutatja, hogy a merevlemezen mekkora terület foglalt, illetve szabad.

Ha valóban kevés a szabad tárterület, kezdjük egy kis lomtalanítással. Ehhez kattintsunk a Hely felszabadítása most lehetőségre. Ezután az operációs rendszer pár másodperc alatt összegyűjti számunkra a törölhető fájlokat. Többek között a korábbi rendszerfrissítések fájljai is foglalják a helyet, mert a Windows 10 ezeket megőrzi, bár szükség nincs rájuk. Ezután jelöljük be azokat a kategóriákat, amelyeket törölni akarunk, majd kattintsunk a Fájlok eltávolítása gombon a törlési művelet elindításához.

További helyet szabadíthatunk azzal is, ha áttekintjük, hogy milyen alkalmazások vannak telepítve a számítógépünkre (jobb egérgombbal kattintás a bal alsó sarokban a logón, majd Alkalmazások és szolgáltatások menü), és töröljük azokat, amelyeket már egyáltalán nem használunk. Higgyék el, ilyen is lesz.

Végül, rengeteg területet nyerhetünk azzal, ha a nagyméretű médiafájlokat (videókat, zenéket, fényképeket) egy külső merevlemezre helyezzük át, és ott tároljuk őket.

Címkék: Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/56536/pics/lead_800x600.jpg
Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?