Blogolj!

Nincs több hajtépés, nincs több elküldött rossz e-mail

Dorogi László

A Google hamarosan bevezeti levelezőrendszerébe az úgy nevezett `Undo send` funkciót, amivel visszatarthatjuk a levelek azonnali elküldését.

Fotó: PhoneWorld

Ki-ki döntse el a legjobb belátása szerint, mire elég az életben 10 másodperc, de akadnak olyan helyzetek, amelyekben nagyon is sokat számít, ha ennyivel több idő áll rendelkezésünkre. Például akkor, amikor elküldünk egy e-mailt, majd rögtön a küldési aktus megtörténte utáni töredék másodpercben villámcsapás szerűen tudatosul bennünk, hogy micsoda marhaságot csináltunk. Elírtuk a főnök nevét, letegeztük az ügyfelet, akit nem lett volna szabad, kapitális nyelvtani hibát vétettünk, rosszul szólítottuk meg levelezőpartnerünket, vagy csak egyszerűen olyan információt osztottunk meg valakivel, amit mással szerettünk volna. Szóval a tévedések tárháza végtelen, az elküldött e-mail visszavonása viszont nem egyszerű.

Ezen szeretne változtatni a Google, amely hamarosan éles tesztnek veti alá a Gmail legújabb funkcióját, amivel az elküldött levelek azonnali elküldése visszatartható. Az új funkció az `Undo send` névre hallgat, lényege pedig nem más, hogy egy késletetést pattint az e-mailünk elküldésére, így ha véletlenül rá is nyomunk a Send/Küldés gombra, 10 másodpercünk van, hogy meggondoljuk magunkat és visszavonjuk a küldést.

A funkció a Gmail 8.7-es verziószámú kiadásában debütál, de a Google mobilos Inbox alkalmazásában, illetve desktopon már korábban is elérhető volt, ám a hivatalos Gmail mobilkliensekből eddig különös módon hiányzott. Az Android Police szaklap felhívja a figyelmet arra, hogy az új funkció szerveroldali frissítést is igényel, ezért megtörténhet, hogy az Undo funkció aktiválásához újra kell indjtanunk a Gmail alkalmazást, akkor is, ha az automatikusan frissítette magát a 8.7-es verzióra.

Címkék: gmail, google
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/57262/pics/lead_800x600.jpg
gmail,google
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?