hirdetés

Négyből egy amerikainak elege van a Facebookból

Ragnar Volarus

A legfrissebb kutatás szerint négyből egy amerikai a saját bevallása szerint letörölte a Facebook-alkalmazást a telefonjáról. A Pew Research Center felmérése igen szomorú Zuckerbergékre nézve, merthogy az amerikai felhasználók 26 százalékánál betelt a pohár, és a telefonjukon nem használják az alkalmazást. 

A közösségi oldal körüli botrányok tehát megtették hatásukat. A Cambridge Analyticától a politikai tartalmak kezelésén át egészen addig, hogy az ENSZ szerint a cég kulcsszerepet játszott a mianmari népirtásban már sok volt az amerikaiaknak. És mily meglepő, ebben pártállástól függetlenül, a republikánus és demokrata szimpatizánsok közel egyforma arányban intettek be a közösségi portálnak. Ám ami még a mobilos alkalmazás törlésénél is fájóbb lehet a Facebooknak, hogy a kérdőívet kitöltők 42 százaléka a saját bevallása szerint idén legalább egyszer pár, vagy akár annál is több héten át nem használta az oldalt. 

Fotó: Pew Research Center

A legnagyobb arányban a 18-29 év közöttiek a Facebook alkalmazást törlők aránya, összesen 44 százalékuk szedte le az applikációt a telefonjáról, miközben a 65 év fölöttieknél ez a szám csak 12 százalék. Viszont a botrányok és a biztonsági rések miatt ebben az évben a 18-29 évesek 64 százaléka állított a biztonsági beállításain, miközben a 65 év felettieknek mindössze harmada gondolt erre.

A mostani törlési hullám jelzésértékű lehet a Facebooknak, hogy a botrányok nem csak pillanatnyi nehézséget okoznak, hanem hosszútávon a felhasználók is búcsút inthetnek a közösségi oldalnak. 

Címkék: facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/58047/pics/lead_800x600.jpg
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?