Blogolj!

Meghosszabbítják a Windows 7 támogatását

Ragnar Volarus

Ugyan szépen lassan nő a Windows 10 felhasználók száma, ám még mindig a Windows 7 a világ legnépszerűbb asztali operációs rendszere, pedig vészesen közeledik a 2020. január 14., amikor megszűnik a támogatása. 

Viszont az operációs rendszer töretlen népszerűsége miatt újragondolta a határidőt a Microsoft és bejelentette: meghosszabbítja a Windows 7 támogatását.

A korábbi rendszer mellett kitartó fogyasztók 2023. januárjáig kaphatnak frissítéseket. Feltéve, hogy fizetnek érte. A Extended Security Update (meghosszabbított biztonsági frissítés, röviden ESU) program árai azonban most még nem ismertek. Csupán annyi biztos, hogy akárcsak a Windows XP egyéni frissítéseinél, az összeg évről évre nőni fog, ezzel is ösztönözve felhasználóit a váltásra.

A Windows 7 ESU-ért eszközönként kell fizetni, mégpedig minden évben egyre többet, és azok a felhasználók, akik Windows szoftverbiztosítással, illetve Windows 10 Enterprise vagy Windows 10 Education előfizetéssel rendelkeznek, árkedvezményt kapnak.

2023. januárjáig az Office 365 ProPlust is támogatni fogják a Windows 7 ESU rendszereken, vagyis aki Windows 7 ESU-t vesz, még évekig futtathatja rajta az Office 365 ProPlust

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/58247/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?