Blogolj!

Az Instagram-kapitányok is elhagyják a süllyedő Facebook-hajót

Dorogi László

Hiába az egymilliárd felhasználó és a mérhetetlen globális siker, a képmegosztó alapítóinak is elegük lett Zuckerbergékből.

Fotó: Social Post

Lemondott az Instagram két alapítója, Kevin Systrom és Mike Krieger - számolt be róla a New York Times. Systrom a vezérigazgatói, Krieger pedig a technológiai igazgatói posztot töltötte be eddig a cégnél, ám hivatalos közleményükben jelezték, most szeretnének pihenőre vonulni, aztán pedig egy új projektbe fognak, amiről viszont még nem árultak el semmit.

A Facebook 2012-ben egymilliárd dollárért vásárolta fel az Instagramot, amely az egyik legsikeresebb befektetésük volt az elmúlt időszakban. Persze, a nagy számok törvénye alapján bele kellett nyúlniuk valami jóba is, hiszen az elmúlt időszakban alaposan megtépázta renoméjukat a rengeteg adatkezelési botrány.

Egyes források szerint Systrom és Krieger távozásának oka nem más, minthogy a Facebook - mily meglepő - nem tartotta be nekik tett ígéretét, miszerint az Instagram autonóm felületként működhet. Ez keltett egyre nagyobb feszültséget a két cég vezetése között.

Nem az Instagram alapítói az elsők, akik elhagyják a süllyedni látszó Facebook-hajót, áprilisban a Whatsapp társalapítója, Jan Koum mondott fel a Facebookot is érintő Ambridge Analytica-botrány miatt, a már korábban távozó másik társalapító, Brian Action pedig a Facebook törlésére szólította fel a felhasználókat.

Címkék: facebook, Instagram
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/59550/pics/lead_800x600.jpg
facebook,Instagram
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?