Blogolj!

Komoly mérföldkőhöz érkezik a magyar e-sport

Dorogi László

Első ízben rendeznek hivatalos FIFA-versenyt vasárnap Budapesten, amelynek névadó szponzora az egyik legnagyobb hazai pénzintézet lesz. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban (is) az e-sport, egyre több televíziós társaság tűzi műsorára a különböző játékok, különböző nemzetközi versenyeinek közvetítését, sőt, szeptembertől már kifejezetten e-sportolók számára kialakított iskola is indult Budapesten. Az országban elsőként az MTK Budapest alakított e-sport szakosztályt, ám azóta több élvonalbeli labdarúgó-klub, mint a DVSC, a Diósgyőr, vagy a Honvéd is csatlakozott a "mozgalomhoz", s a klubok játékosai különböző, nem hivatalos bajnokságokban már össze is mérhették tudásukat.

Vasárnap valóságos ünnepi mérföldkőhöz érkezik a magyar e-sport, hiszen megrendezik az első hivatalos FIFA-bajnokságot, méghozzá szinte majdnem egy időben a FIFA 19 megjelenésével. Szegő Péter, az MTK Budapest szakosztályának vezetője a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján azt is kiemelte, hogy a rajongók köre már meghaladja hazánkban a 400 ezret, míg Hodozsán Dániel, a verseny főszervezője kiemelte, hogy az élklubok világszerte e-sport szakosztályt alapítanak, mert így kívánják meghódítani a fiatalokat.

A verseny iránt óriási volt az előzetes érdeklődés, ezért 128 főben maximalizálták az indulói létszámot. Az első magyarországi hivatalos versenyt különleges helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban egyenes kieséses rendszerben, egyszerre nyolc konzolon bonyolítják majd le, a küzdelmet az érdeklődők az aréna óriáskivetítőjén is követhetik. A legjobb négy mezőnyéhez további négy meghívott, profi játékos csatlakozik és ebből a nyolc játékosból kerül ki majd a végső győztes.

Címkék: e-sport
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/59709/pics/lead_800x600.jpg
e-sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?