Blogolj!

Vasárnapig lesz Facebook fiókja Zuckerbergnek?

Dorogi László

Egy jóságos hekker ezt ígéri. Sőt! Élőben fogja közvetíteni, ahogy törli a Facebook-vezér Facebook-oldalát!

Fotó: The Hacker News

Az akciót Csang Cse-jüan vasárnap hajtja végre, ami valljuk be, elég nagyot szólna. A tajvani fehérkalapos hekker már több érdekes történettel bekerült a hírekbe korábban, például azzal is, hogy egy tajvani busztársaság rendszerét feltörte egyetlen buszjegyért cserébe, néhány hete pedig arról tett közzé egy képet, hogy az Apple Pay fizetős szolgáltatásában egy olyan hibát észlelt, amivel egy tajvani dollárért - tíz forintnak megfelelő összegért - tudott volna vásárolni 500 darab iPhone-t.

Csang úr tehát érti a dolgát, ami kellemetlen órákat ígér a jó öreg Mark számára, pedig a hekker saját bevallása szerint csak egy kis pénzt próbál ezekkel az akciókkal keresni. A Facebook egyébként a nagy cégekhez hasonlóan fizet azoknak, akik valamilyen hibát találnak rendszerükben és azt jelzik is nekik, de ebben az esetben nem igazán elképzelhető, hogy azért perkálnának, hogy valaki egy valódi Facebook-fiókon mutatná be a felfedezett biztonsági rést. Pláne nem a nagyfőnökén.

Zuckerberg fiókja egyébként népszerű célpont a hekkerek körében, 2013-ban egy palesztin hekker törte fel és posztolt egy Enrique Iglesias-videót. Izzadhatnak tehát a nagy közösségi portál fejesei, mert újabb botrány készül kirobbanni. Mondjuk ehhez már hozzászokhattak az elmúlt időszakban.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/59885/pics/lead_800x600.png
facebook,közösségi média,Mark Zuckerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?