Blogolj!

Itt az újabb Facebook-turpisság

Dorogi László

Látják ám a jó öreg Markék is, hogy egyre többen mondanak nemet közösségi oldalukra, ezért most újabb trükkel próbálkoznak, hogy kétségbeesetten megtartsák hívőiket.

Fotó: Cliqz

Az új trükk pedig nem más, mint az, hogy a Facebook megduplázta azt a türelmi időszakot, ami egy profil felfüggesztése és végleges törlése között telik el. Eddig, ha valaki el akarta tüntetni magát a közösségi platformról, úgy tudta megtenni, hogy előbb inaktiválta a profilját, majd az 14 nap elteltével eltűnt a semmiben. Ezen időszak alatt ugyebár már nem elérhető mások számára a profil, de a felhasználó közben meggondolhatja magát, ha mégsem szeretne lelépni a virtuális pöcegödörből és ebben az esetben egy szimpla bejelentkezéssel ismét visszatérhet a huszonegyedik századi onlinezombi-társadalomba.

Most ezt a 14 napos purgatóriumi időszakot emelte meg a Facebook 30 napra, a közösségi portál szóvivője szerint azért volt erre szükség, mert a statisztikák alapján sokan próbálnak meg a tizennegyedik nap letelte után is bejelentkezni régi profiljukba, így most több idejük lesz meggondolni magukat ezeknek a delikvenseknek.

És persze még csak véletlenül sem azért, mert egyre többen távoznak Mark Zuckerberg cukormázas online világából. Dehogy.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/60754/pics/lead_800x600.png
facebook,közösségi média
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?