Blogolj!

Akad néhány gond a Windows 10 őszi frissítésével

Ragnar Volarus

Vajon kapunk még valaha olyan frissítést a Microsofttól ami nem okoz problémát? Merthogy a cég a héten tette elérhetővé a Windows 10 őszi, 1809-es verziószámú frissítését, amelynek a telepítése során néhány felhasználó elvesztette a személyes fájljait, köztük fényképeket és zenéket.

Fotó: Computerworld

Manapság a zene visszaszerzése nem is olyan nagy katasztrófa, de a képeink eltűnése már fájhat. Persze egy biztonsági mentés mindig segít ezen, de nem mindenki gondol erre. Egy Robert Ziko nevű férfi nem ebbe a csoportba tartozik, ő volt az egyik ugyanis aki panaszkodott a fájlok eltűnése miatt. Azt írta a Microsoft fórumán, hogy 220 GB adatának veszett nyoma a gépen, gyakorlatilag minden eltűnt róla, amit az elmúlt 23 évben felhalmozott. Ám ez a több mint két évtized nem múlt el nyomtalanul, nem csupán az adatok gyarapodtak folyamatosan, hanem a férfi szakértelme is, így bár a gépen elveszett minden állomány, azok megvoltak egy biztonsági mentésen, és mindent helyre tudott állítani.

Többen viszont azt vették észre, hogy a Feladatkezelő tévesen mutatja a processzor terheltségét. Egyesek pedig - ez előbbiektől függetlenül - az Intel Display Audio eszközmeghajtó programok kompatibilitási hibájával szembesültek, ami valamiért az akkuhasználatra is kihat, és csökkenti a notebook üzemidejét.

Erre igazán empatikus módon a Microsoft csak annyit mondott, hogy az érintett felhasználók előbb telepítsék vagy frissítsék a megfelelő Intel drivert a gépükre, és csak utána foglalkozzanak a Windows 10 frissítésével.

Az Intel Graphics Driver 24.20.100.6286 és újabb verziókban elérhető, és amíg nem szerzik be a felhasználók a meghajtóprogramot, a Microsoft blokkolja is náluk az őszi frissítés települését.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/60805/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?