Blogolj!

Három nap alatt 725 millió dollár bevétel

Ragnar Volarus

A Rockstar Games már megint nagyot szakított. Tökéletesen választottak maguknak nevet, mert kijelenhetjük, ők a játékgyártás rocksztárjai. A játékstúdió ugyanis a napokban bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 nevű western játéka az első három napon (október 26-a volt a megjelenés) 725 millió dollár bevételt hozott. 

Fotó: gamespot.com

Aki most ezt elkezdi forintosítani, annak kőkeményen számolnia kell a nullákat. Ez kérem 207 milliárd forint. Ebben az a kivételesen nagy teljesítmény, hogy mindez nem csak a játékiparban számít rendkívül jó eredménynek. Hanem az egész szórakoztatóipar történelmének legjobb nyitóhétvégéjéről beszélünk. Tehát ma már a játék, nem játék.

Némileg árnyalja a képet, hogy ez csak a legjobb hétvégének számít. Mert van egy GTA 5 (Grand Theft Auto V) nevezetű játék, amit viszont egy átlagos keddi napon adtak ki, és az első három napon 1 milliárd dollár bevételt generált. Kitalálják, hogy ezt melyik játékstúdió gyártotta? A helyes válasz ismét a Rockstar Games. 

A pénztermelés pedig a víkend után sem lassult drasztikusan, hiszen a kritikák az egekig magasztalják a nyílt világú, egészen apró részletekre is odafigyelő játékot. Ráadásul a java még hátravan. A Red Dead Redemption 2 többszereplős módja még meg sem jelent, és abban bizony még több pénzköltési lehetőség lesz. A GTA 5 esetében az online játékban megtalálható mikrotranzakciók (pénzért vásárolható játékbeli pénz, kiegészítők, stb.) több mint egymilliárd dollárt hoztak négy év alatt, és a számok alapján valami nagyon hasonlóra számíthatunk az RDR2 esetében. 

A Rockstar fejlesztői pedig most sok évi munka után - a fejlesztés 2011 elején kezdődött, és 2016 októberében jelentették be hivatalosan, hogy készül a western sorozat második része - megpihenhetnek kicsit. Karácsonykor pedig jön az év végi bónusz, hiszen az eladások egészen parádésan alakultak. Ezzel a rekord hétvégével sok tízezer dolláros csekkek landolnak majd a borítékokban. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/63282/pics/lead_800x600.jpg
játék,Játékkonzol
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?