Blogolj!

120 millió Facebook-felhasználó adatait próbálták meg eladni

Dorogi László

A legnépszerűbb közösségi portál most úgy került bajba, hogy tulajdonképpen semmit nem csináltak, de azért mégis kicsit sok lesz már azon a bizonyos számlán.

Több mint százmillió Facebook-felhasználó személyes adatait próbálták meg eladni hekkerek netes hirdetéseken keresztül, s hogy bebizonyítsák, nem a semmibe beszélnek, 81 ezer felhasználó privát levelezését és személyes adatait fel is töltötték az internetre - számolt be róla a BBC. Az incidens elsősorban orosz és ukrán felhasználókat érintett, de áldozatul estek brazil és angol facebookozók is.

A Facebook azonnal reagált az adatlopás hírére, miszerint náluk minden a lehető legnagyobb rendben van, nincs biztonsági hiba, a felhasználók adatait és levelezésüket pedig minden bizonnyal a böngészőbe telepített bővítményeken keresztül sikerülhetett feltörni. Ezeket a bővítményeket sikerült is azonosítania a Facebooknak, ám hogy melyek ezek, azt nem hozták nyilvánosságra, ellenben a Microsoftot, a Google-t és az Apple-t is megkeresték, hogy töröljék a megjelölt bővítményeket áruházaikból.

Szakértők úgy vélekednek, hogy a hekkerek túloznak a 120 millió felhasználót érintő támadással, mindenesetre 2,7 millió orosz profil tulajdonosa most így sem lehet boldog. Ez meg azért már mégis elég konkrét szám. Persze, igaz. Nem 120 millió...

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/63400/pics/lead_800x600.jpg
adathalász,facebook,hacker,közösségi média
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?