Blogolj!

Több mint egymilliárd gépen fut a Windows


Brutális számokat közölt a Microsoft: a cég adatai szerint már 1,5 milliárd gépen fut a Windows operációs rendszer. 

Az nem újdonság, hogy a Windows a világ vezető operációs rendszere, hiszen már évek óta nem lehet letaszítani a trónról, de  a  Microsoft by the Numbers nevű, nemrégiben frissített oldaláról származó adatok, miszerint napjainkban másfél milliárd számítógépen fut valamilyen változata az operációs rendszernek azért még így is elég durva. 

Más elemzők verziókra lebontva is elemezték a rendszert, e szerint továbbra is a Windows 7 a legnépszerűbb asztali operációs rendszer, ugyanis ez a gépek 40 százalékán fut, ezt követi a Windows 10 37 százalékos részesedéssel. De ez persze hamarosan megváltozik, hiszen a Microsoft csak 2020 januárjáig támogatja a Windows 7-et, így minél jobban nyakunk lesz ez a határidő, annál többen fognak Windows 10-re váltani. 

A Windows 10-en folyamatosan dolgoznak, a Microsoft évente két frissítést is kiad hozzá, aminek a felhasználók nem feltétlenül örülnek. Véleményük szerint ugyanis ezzel a stratégiával nincs elég ideje a cégnek a frissítések mélyebb kidolgozására, vagy ellenőrzésére, így akár az is előfordulhat, hogy egyes frissítések több kárt okoznak, mint hasznot. 

Akad néhány gond a Windows 10 őszi frissítésével

A Microsoft a héten tette elérhetővé a Windows 10 őszi, 1809-es verziószámú frissítését, amelynek a telepítése során néhány felhasználó elvesztette a személyes fájljait, köztük fényképeket és zenéket.

Elég csak a legutóbbi, októberi frissítésre és a vele járó fájltörlési rohamra gondolni, ami miatt a Microsoftnak vissza is kellett hívnia az update-et. 

(Borító: techpulse.be, Fotó: monwindows.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/63501/pics/lead_800x600.png
Microsoft,számítógép,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?