Blogolj!

Ijesztő jövőt vizionál a legújabb kínai technológiai áttörés

Dorogi László

Végleg befellegzett a kínai híradósoknak, a gépek csúnyán leszámoltak velük és megfosztották őket munkájuktól. Lehet, hogy nem ők az utolsók, akiket haszontalanná tesznek a robotok...

Fotó: Xinhua News

A brit Guardian számolt be arról, hogy mostantól gépi hírolvasó-robot mondja be a híreket a kínai hírügynökség televíziójában. Az új "híradós" pedigréje kifogástalan, az életrajzában feltüntetett tapasztalatok pedig biztosan egészen lenyűgözték a kínai tévéseket. A nap 24 órájában, az év 365 napján olvassa majd a híreket és ígérete szerint a kínai hírzabálók leghűségesebb társa lesz. Értelemszeren ezt egy embertől nem is várhatnánk el, 1-0 a robotoknak.

A kínaiak egyébként semmit sem bíztak a véletlenre, a robot megjelenése megszólalásig hasonlít az egyik legismertebb kínai tévébemondóra, Csiu Haóra, ezek után már senkit sem lep meg, hogy Csiu Hao 2-nek keresztelték. Csin Hao 2 a világ első rendszeresített mesterséges intelligenciával működő tévés arca, feladata pedig ugyanaz lesz, mint élő elődeinek: terjesztenie kell az állami híreket és a propagandát.


A robot kialakításához különböző bemondók hangjait, gesztusait, mozgását és mimikáját elemezték ki és tökéletesítették vele Csiu Hao 2-t, sőt a kínai nyelvű bemondón kívül egy angol nyelvű mesterséges intelligenciát is kifejlesztettek.

A jövő egészen ijesztő, hiszen a Hszinhua televíziós társaság szerint a mesterséges intelligencia nem csak a hírszolgáltatásban hozhat áttörést, hamarosan akár ez a technológia mondhatja az esti mesét a gyerekeknek szüleik helyet, éppen ugyanúgy, ahogy ők tennék. Bizarr.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/63736/pics/lead_800x600.jpg
mesterséges intelligencia,robot
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?