Blogolj!

Egy nő váltja Elon Muskot a Tesla élén


A Tesla nem egészen egy hónapja kötött megállapodást az amerikai tőzsdefelügyelettel, miszerint Musknak három évre le kell mondania a cégnél betöltött elnöki posztjáról. A napokban pedig már az is kiderült, hogy ki veszi majd át Musk helyét. 

Elon Muskra mostanság rájár a rúd: nemrég arról számoltunk be, hogy nyomozást indított a Tesla ellen az FBI, a most pedig a cég elnöki posztjáról kell lemondania, igaz utóbbit magának és felelőtlen közösségi média használatának köszönheti.

A techguru ugyanis még augusztus elején posztolta Twitter-oldalán, hogy 420 dollár/darab áron szívesen megvásárolná az összes Tesla részvényt, amihez a szükség keret is a rendelkezésére áll. De most ez miért is baj? Azért, mert Musk tweetjének "köszönhetően" még aznap 11 százalékot emelkedett az árfolyam, amiért az Amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) szépen ne is perelte a Tesla elnökét. A szervezet szerint azonban hazugság, hogy a szükséges finanszírozás adott lenne, így Musk állítása igencsak félrevezető. 

Végül úgy sikerült megállapodni a két félnek, hogy Musk vezérigazgatói pozícióját megtarthatja, de három évre le kell mondania az elnöki pozíciójáról, emellett pedig még 20 millió dolláros bírságot is kell fizetnie, valamint a vállalat igazgatóságába be kell választania két független tagot.

Az új elnök kinevezésére a cég november 13-ig kapott haladékot, de már most tudni lehet, szerencsés befutó egy bizonyos Robyn Denholm. Ha minden igaz a pénzügyekben jártas Denholm fél év múlva veszi át Musk helyét, amikor korábbi cégénél, az ausztrál Telstránál lejár a felmondási időszak.

Az üzletasszony egyébként már négy éve a Tesla igazgatóságának tagja.

(Borító: observer.com)

Címkék: Elon Musk, Tesla
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/63769/pics/lead_800x600.jpg
Elon Musk,Tesla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?