hirdetés

Magyarok a Marson?


Kereszturi Ákos szerint néhány évtized múlva már magyar fejlesztésű űrszonda is eljuthat a Marsra, a fiatal mérnököknek pedig most sem kell külföldre menniük, ha érdekes csillagászati kutatásban szeretnének részt venni. 

Az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azt is elmondta nagyon fontos, hogy minél több lehetőséget kapjanak az űrkutatásban a magyar szakemberek. Tavaly óta, az Európai Űrügynökséghez (European Space Agency, ESA) csatlakozva erősödött Magyarország közreműködése a nemzetközi űrprojektekben, ennek köszönhetően pedig a magyar mérnökök munkája kiterjed többek között a távközlésre, a földfigyelésre és az ExoMars programra is - jegyezte meg a szakértő.

Mint fogalmazott, utóbbi a Mars kutatásával segíthet megismerni a Föld történetének azt a korszakát, amikor az élet megjelenhetett.

Kereszturi Ákos hangsúlyozta, hogy a Marson lehetett víz, de a bolygó már régóta száraz, kutatók épp ezért nem az élet jeleit, hanem az életfeltételek nyomait keresik rajta.

(Borító: infogyor.hu)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/65120/pics/lead_800x600.png
Európai Űrügynökség,Magyarország,Mars,űrkutatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?