hirdetés

Mostantól bárki töltheti a Windows 10 októberi frissítését

Ragnar Volarus

A Microsoft hivatalosan is kijelentette, hogy mostantól bárki letöltheti a Windows 10 októberi nagy frissítését. Pillantsunk rá a naptárra. Októberi frissítés decemberben?

A késés egyáltalán nem véletlen. Több mint tragikus volt a Windows 10 októberi frissítésének kálváriája, amely most már kivétel nélkül elérhetővé vált a felhasználók számára. 

A Microsoft eredetileg tényleg októberben adta ki a nagy frissítést, ám ez egyes felhasználók gépeiről fájlokat tüntetett el, így a cég gyorsan visszahívta a javítócsomagot. Majd novemberben ismét elérhetővé tette, és ekkor elvileg ki lett javítva a kellemetlenséget okozó hiba. De nem mindenki kaphatta meg a frissítést, csak azok, akik egészen biztosan kompatibilis hardverekkel rendelkeztek.

Windows 10 javítás, ami két új hibát okoz

Egészen (tragi)komikus amit mostanában a Microsoft művel a Windows 10 javítócsomagjaival. Most éppen a Windows 10 April 2018 Update változathoz (1803-as verziószám) kiadott KB4467682 jelű kumulatív frissítés érkezett, ami többek között a Start menü és Fájlkezelő különféle hibáit javítja. A Microsoft ezzel a csomaggal szintén megszüntette azt a hibát, amely egyes számítógépeken megakadályozta néhány régebbi eszköz csatlakoztatását Wi-Fi összeköttetésen keresztül.

A Microsoft most azonban összeszedte minden tudását (és bátorságát), és mindenki számára letölthetővé tette a csomagot. Ehhez nem kell mást tenni, mint manuálisan megkeresni a frissítéseket a Windows Update-en belül. Tehát a hivatalos megfogalmazás szerint bár mindenkinek elérhető a csomag, a letöltést nekünk kell kezdeményezni. Ami azt mutatja, hogy Microsofték még mindig tartanak attól, hogy problémák merülhetnek fel. Remélhetőleg nem attól félnek, hogy újabb váratlan adatvesztések adódhatnak.

A cég bizonytalanságát amúgy példásan mutatja, hogy a Microsoft alelnöke szerint általánosságban egy nagyon rossz ötlet, hogy a felhasználók manuálisan is letölthetik az operációs rendszer javításait. Köszönjük szépen.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/66649/pics/lead_800x600.png
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?