hirdetés

Nincs több kémkedés! A cyberbiztonságra koncentrál a Huawei

Ragnar Volarus

Nem kevesebb mint 2 milliárd dollárt fektet a cyberbiztonság fejlesztésébe a Huawei azért, hogy ne tiltsák ki további piacokról.

A kínai gyártó ahogy látszik is, semmi pénzt nem sajnál azért, hogy valamelyest helyreállítsa megtépázott hírnevét. Bár szerintük alaptalanok az aggodalmak a hálózati eszközeikkel kapcsolatban. Ennek ellenére már nem csak Amerikában és Kanadában, hanem globálisan mindenhol tartanak a kínai gyártó eszközeitől, és attól, hogy azokon keresztül kémkedik az adott ország állampolgárairól és cégeiről.

Ezért most 2 milliárd dollárt fektetnek a cyberbiztonság fokozásába a következő 5 évben. Ebből a pénzből frissülnek a cég létesítményei, és rengeteg kiváló szakembert állítanak rá a témára. A Reuters szerint a Huawei azért döntött a (kényszerű) befektetés mellett, mert egyre inkább úgy fest, hogy kiszorulhatnak a telekommunikációs piacról.

A Huaweitől retteg Kanada?

Nem kéne túlzásba vinni a paranoiát, az már a kezdeti fázisában is bosszantó tud lenni. A kanadai hatóságok ezzel úgy fest nincsenek tisztában és teljes szakítást javasolnak az ország kormányának a Huawei céggel. Pedig milyen jól indult az év, a Huawei éppen elkezdett volna ünnepelni, hogy a Verizon és az AT&T segítségével végre Amerikában is tényező tud majd lenni a mobiltelefonok piacán.

Ebben a pillanatban Amerika a Huawei legnagyobb ellensége, de Kanadát és európai szövetségeseit is igyekszik rávenni arra, hogy ne használják a Huawei termékeit. Ráadásul nem nagyon válogatnak az eszközökben az amerikaiak, hiszen a T-Mobile és a Sprint egyesülését is ahhoz a feltételhez kötötte az ország kormánya, hogy az anyacégek, a Deutsche Telekom és SoftBank ne használjanak többé Huawei eszközöket. 

Címkék: Huawei
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/66647/pics/lead_800x600.jpg
Huawei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?