hirdetés

A kínaiak brutális rádióantennával készülnek egy esetleges háborúra

Dorogi László

Az antenna ötször akkora, mint New York, a kínai haditengerészet pedig a tengeralattjárókkal való kommunikáció fejlesztésére építette meg.

Fotó: CBS News

A giga méretű antenna helyét hétpecsétes titokként őrzik a kínaiak, de állítólag valahol az ország középső részén építették meg a szerkezetet, amely extrém alacsony frekvenciájú rádióhullámokat bocsát majd ki tengeralattjárókkal folytatott kommunikációhoz. Ennek köszönhetően a tenger mélyén közlekedő hadihajóknak nem kell majd a felszínre emelkedniük ahhoz, hogy fogják a rádióhullámokat.

A beszámolók szerint az antenna fontos hadászati célt szolgálna egy esetleges háború esetén, a kínai haditengerészet pedig rengeteg munkaórát ölt kifejlesztésébe és megépítésébe: tizenhárom éven keresztül készült és több mint 3625 négyzetkilométeres területen terül el. Mivel jele 0,1 és 300 hertz közötti frekvencián mozog, a küldött jel nemcsak a légkörben terjed, hanem 3500 méterrel a Föld felszíne alá is, így a kommunikáción túl ásványokat és olajat is észlelhetnek az antennával, továbbá szeizmikus érzékelőként földrengéseket megelőző földmozgásokat is vizsgálhatnak vele.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/67061/pics/lead_800x600.jpg
haditechnika,Kína,kommunikáció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?