hirdetés

Nem fogy az iPhone, kevesebbet kell gyártani

Dorogi László

Jelentősen visszafogja az Apple az iPhone gyártását, az idei év első negyedévében tíz százalékkal kevesebb készüléket gyárthatnak le.

Fotó: Engadget

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója január elején számolt be a cég részvényeseinek arról, hogy túl optimistán becsülték meg a 2018-as év utolsó negyedéves bevételeit, a korábban kalkulált 89 és 93 milliárd dollár közötti összeg helyett "csupán" 84 milliárd dollárt sikerült elérniük.

A bejelentés hatására akkor hét százalékot esett az Apple-részvények ára, most pedig itt az újabb gyomros: a kaliforniai vállalatnak vissza kell fognia az iPhone gyártását is.

A hírek szerint a limit nem csak a legjúabb XS és XR modelleket érinti, hanem azokat a korábbi modelleket is, amelyek továbbra is kaphatók az Apple márkaboltjaiban. Decemberben ugyanakkor már olyan elemzések is megjelentek, amelyek arról szóltak, hogy az iPhone XS Max gyártását akár a felére is vissza kell szorítani, mert nagyon kevesen veszik meg.

Ennek nyilvánvaló oka az, hogy brutálisan drága, ezért a csúcskategóriás felszereltségű mobilból korábban tervezett 47-48 millió készülék helyett "csak" 40-43 millió kerül majd le a gyártósorokról, amelyeknek jelentős részét az ázsiai piacon értékesítheti az Apple.

Címkék: Apple, iPhone, telefon
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/67342/pics/lead_800x600.jpg
Apple,iPhone,telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?