Blogolj!

Komoly leépítés várható a SpaceX-nél


Annak ellenére, hogy az utóbbi időben eléggé beindult a rakétákat és űrhajókat gyártó SpaceX szekere - elég csak a NASA-val közös munkájukra gondolni - óriási leépítések várhatók Elon Musk vállalatánál. 

A cég által kiadott hivatalos közlemény szerint nagyjából 600 alkalmazottól fognak megválni az elkövetkezendő hetekben, ami a cégnél dolgozó mintegy 6 ezer alkalmazott 10 százalékát jelenti. A kirúgások oka pedig az, hogy így próbálják optimalizálni a vállalat működését, hogy ezzel elérhetővé váljanak a hosszútávú terveik. 

A további indoklásból az is kiderült, hogy miért is volt szükség erre a lépésre: közleményük szerint a vállalat jelenleg több, igen fontos projektben is érdekelt, a cél érdekében pedig össze kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat. És hogy mik ezek a fontos projektek?

Nos, egyrészt továbbra is folytatniuk kell rakéták indítását és a műholdak pályára állítását, másrészt jelenleg egy bolygóközi űrhajó megépítésén dolgoznak, ami bebiztosíthatja a cég helyét az űrturizmus "piacán", végül pedig egy olyan globális műholdrendszer kiépítése is a célok között szerepel, amely segítségével a világon mindenhol kapcsolódni lehet majd az internethez.

(Borító: cnet.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/67642/pics/lead_800x600.jpg
Elon Musk,hírek,NASA,SpaceX,űrkutatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?