hirdetés

Németországban is feketelistán a Huawei

Ragnar Volarus

Az Egyesült Államok és Kanada után most Németország is csatlakozik a Huawei ellen folytatott boszorkányüldözéshez. A németek keresik a jogi eszközöket, hogy kizárják a Huaweit az ország 5G hálózatának fejlesztéséből, mert attól tartanak, hogy a cég a kínai kormánynak kémkedik. A Huawei értelemszerűen cáfol és tiltakozik.

A német kormány viszont már több megoldást is kidolgozott. Az egyik lehetőség a biztonsági követelmények olyan mértékű szigorítása lenne, amit képtelen lenne teljesíteni a Huawei, a másik pedig egy célirányos módosítás a távközlési törvényekben, ami ugyanazzal az eredménnyel járna, tehát a Huawei kizárásával. 

A Facebooknál büntetésbe került a Huawei

Úgy tűnik a csintalan kis Zuckerberg és cége még nagyobb huncutságokat követett el, mint amit eddig már tudtunk. A New York Times nemrég előállt egy jelentéssel, amely felfedte, hogy a Facebook adatmegosztásról szóló megállapodásokat kötött, és több mint 60 cég irányába osztja szét a felhasználók adatait már 2007 óta.

A végleges döntés ugyan még nem született meg - ennél még Németországban is lassabban őrölnek a malmok -, de a Huawei mindenesetre már jó előre kiadott egy közleményt az ügyben. Eszerint bíznak benne, hogy teljesíteni tudják az összes biztonsági előírást, és hangsúlyozzák, hogy semmilyen racionális okot nem látnak az 5G fejlesztésekből történő kizárásukra sem Németországban, sem másutt a világon.

Nincs több kémkedés! A cyberbiztonságra koncentrál a Huawei

Nem kevesebb mint 2 milliárd dollárt fektet a cyberbiztonság fejlesztésébe a Huawei azért, hogy ne tiltsák ki további piacokról. A kínai gyártó ahogy látszik is, semmi pénzt nem sajnál azért, hogy valamelyest helyreállítsa megtépázott hírnevét. Bár szerintük alaptalanok az aggodalmak a hálózati eszközeikkel kapcsolatban.

Szintén az előzményekhez tartozik, hogy a közelmúltban egy Huawei alkalmazottat kémkedés miatt letartóztattak Lengyelországban. A cég ugyan azonnal kirúgta a dolgozót, és együttműködéséről biztosította az ország hatóságait, valamint többször is biztosított mindenkit, hogy nem működik a kínai kormány trójai falovaként. 

Címkék: Huawei
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/67868/pics/lead_800x600.jpg
Huawei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?