hirdetés

Óvakodjunk, nemzetközi telefonos csalók garázdálkodnak

Dorogi László

Csalás áldozataivá válhatnak azok, akik visszahívják az őket megcsengető ismeretlen külföldi telefonszámokat - erre figyelmeztetett Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója.

Fotó: Pixabay

A szakember elmondta, az "egy csengetés, és vége" csalás lényege nem más, minthogy egzotikus országokból felhívják az előfizetőt, aki sokszor nem is hallja meg az egy csengetést, ám a készülékén megjelenik a nem fogadott hívás. A csalók azt remélik, hogy az emberek kíváncsiságból, óvatlanul visszahívják ezeket a külföldi, emelt díjas telefonszámokat, súlyos forintokat fizetve ezért.

A bűnbandák naponta akár 10-12 ezer hívást is kezdeményeznek, nem árt tehát résen lennünk és semmiképpen ne hívjunk vissza ismeretlen, külföldi telefonszámot. Ezt javasolja a kommunikációs igazgató is, illetve azt, hogy ellenőrizzük ismeretlen hívások után, hogy a telefonszám előhívója melyik országhoz tartozik. Az európai országok előhívó száma kétjegyű, a csalók viszont általában 200-zal kezdődő számokról hívják az előfizetőket, így ezekkel kell vigyázni.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/68227/pics/lead_800x600.jpg
bűnözés,telefon,telekommunikáció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?