hirdetés

A Windows 7 elpusztíthatatlan?

Ragnar Volarus

A Microsoft már halálra ítélte korábbi operációs rendszerét, jövő januárban magára is hagyja, de a Windows 7 népszerűsége nem csökken. Sőt, januárban még növelte is a részarányát.

Úgy tűnik tehát, hogy a Microsoft hiába igyekszik rávenni felhasználóit, hogy fejlesszenek Windows 10-re. A régi operációs rendszer nem nagyon akar kimúlni. A legfrissebb piaci adatok szerint a Windows 7 részaránya az utóbbi egy hónapban még nőtt is, pedig most már kevesebb mint egy év múlva megszűnik minden támogatása.

Apró öröme is lehetne a cégóriásnak, hiszen a Windows 10-et használók száma is növekedett, de nem a Windows 7, hanem más Windows változatok rovására. A Windows 10 tábora januárban 39,22 százalékról 40,90 százalékra, a Windows 7 36,90 százalékról 37,19 százalékra bővült. Utóbbi növekedése persze nem túl drasztikus, de mindenképp azt mutatja, hogy a Windows 7 szinte elpusztíthatatlan.

A Microsoft persze reménykedik, hogy 2019-ben felgyorsul a továbbfejlesztések üteme, hiszen közeleg 2020. januárja, a Win7 nyugdíjba vonulásának időpontja, így sok nagyvállalat most fogja teljes gépparkját átállítani a Windows 10-re. Persze elképzelhető, hogy ez mindössze csak a hurráoptimizmus a Microsoft részéről. Emlékezzünk csak 2014-re, amikor a Microsoft megszüntette a Windows XP támogatását, ennek ellenére a PC-k több mint 25 százalékán még mindig ez a rendszer futott.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/68516/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?