Blogolj!

Oroszország rákapcsol az űrturizmusra


Az Interfax hírügynökség információi szerint magán-űrrepülőtér építéséről állapodott meg az oroszországi Nyizsnyij Novgorod megye önkormányzata, fejlesztési vállalata és a KoszmoKursz magáncég.

A szuborbitális űrturizmusra szakosodó központ a tervek szerint 2,6 milliárd rubelből fog megépülni. A projekt magánbefektetésekből valósulna meg, ezt azonban a Roszkoszmosz állami űripari vállalatnak még jóvá kell hagynia. A központ hatfős csoportok számára kínálna 15 perces szuborbitális - a világűrt elérő, de a Föld körüli pályára nem álló - repüléseket.

Ehhez persze mélyen zsebbe kell majd nyúlnia az űrkalandra vágyóknak, ugyanis a tervek szerint 200-250 ezer rubelbe kerülne egy kiruccanás, melynek során 5-6 percet tölthetnek a súlytalanság állapotában egy kb 30 négyzetméteres kabinban. Az érdeklődést tovább fokozza, hogy a többször felhasználható űrhajóból, amelyben mindenkinek személyes ablaka lesz, az utasok Gagarin röppályájával megegyezően, 180-220 kilométeres magasságból tekinthetnek majd le a Földre.

Ha minden jól megy az űrrepülőtér építését jövőre már el is kezdik, valamint a végleges elkészülte előtt, 2023-ban megkezdik a hajtóművek tesztelését és a próbarepüléseket.

(Borító: popmech.ru)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/69909/pics/lead_800x600.jpg
hírek,Oroszország,űrkorszak,űrrepülőtér
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?