Blogolj!

Azonnal frissítse Chrome böngészőjét!

Ragnar Volarus

Február végén fény derült egy biztonsági résre a böngészőben, aminek máris itt a javítása. Ha automatikusan frissít önnél a Chrome, akkor nincs gond, de mindenképpen érdemes ellenőrizni. A Google közleménye szerint az új frissítéssel máris javítva az a hiba, ami miatt sikerült támadásokat intézni a böngésző ellen. A sebezhetőséget a támadók aktívan kihasználtak, a Google gyorsan ki is hozta a frissítést, amit azok már meg is kaptak akiknél az automata frissítést engedélyezett.

Fotó: Security Today

A Chrome beállítások menüjében (jobb felső sarok, három pont), a Súgó menün belül A Google Chrome névjegye pontra kell kattintani, és ha azt látjuk, hogy az aktuális verziónk a 72.0.3626.121, akkor nyugodtan hátradőlhetünk. Ha nem, akkor érdemes sürgősen frissíteni a böngészőt. Egyébként is érdemes mindig "frissen tartani" a böngészőnket, hogy az esetleges biztonsági frissítések minél hamarabb megérkezzenek.

A Google a közleményében beszámol egy másik hibáról is, ami úgy tűnik, hogy a Microsoft Windows felhasználókat érinti. A bejegyzés szerint ez a hiba azokra jelenthet veszélyt, akik még Windows 7-et futtatnak a gépükön. Nekik azt tanácsolják, hogy amennyiben a Microsoft frissítést ad ki, azt haladéktalanul telepítsék, de az a legjobb megoldás, ha újabb operációs rendszerre állnának át, mégpedig Windows 10-re.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/69955/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,Biztonsági rés,Chrome,google
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?