hirdetés

Már nem olyan népszerű a fiatalok körében a Facebook

Ragnar Volarus

Egyre több fiatal pártol el a Facebooktól egy friss kutatás szerint. Miközben a cég a felhasználói tábor emelkedéséről számol be. Tehát valaki már megint hazudik? Kivételesen nem.

Fotó: Pixabay

Az Edison Research most publikált éves jelentése látszólag szöges ellentétét állítja annak, mint amit Zuckerbergék harsognak. A közösségi médiára - és általában a tartalomfogyasztásra - koncentráló The Infinity Report 2019 számai szerint a fiatalok Facebook-használatával kapcsolatban nagyon komoly negatív trendet lehet kimutatni.

A Facebooknak minden szempontból kulcsfontosságú az USA piaca. Egyrészt az ország méretének, másodsorban a lakosság jövedelmi helyzetének köszönhetően a cég arányaiban innen tudja a legtöbb bevételt szerezni. A reklámozók számára pedig jellemzően a fiatalabb korosztály a legvonzóbb célpont, tehát rohadtul nem mindegy mennyien használják ebben a korcsoportban a közösségi oldalt.

Így felettébb kellemetlen hír a Facebooknak, hogy az amerikai fiatalok körében már közel sem annyira menő az oldaluk. Az Edison Research mérései alapján két év alatt összesen 15 millió fővel zsugorodott a facebookozók köre az USA-ban. Pedig a legidősebb korosztály pont most kezdi felfedezni magának.

A cég negyedéves jelentéseiben ugyan továbbra is lassú növekedést mutatnak ki a felhasználói táborban, de ennek az lehet a magyarázata, hogy a Facebook nem közöl országra, korcsoportra lebontott mutatókat, és az aktív felhasználó fogalma mást jelent nekik, és mást a kutatásban.

A Facebook fiatalok körében egyre csökkenő népszerűsége egyébként már régóta téma, de ez az egyik első olyan átfogó tanulmány, amelyik konkrét adatokkal tudja mindezt alátámasztani.

Viszont Mark Zuckerberg nem aggódik annyira. Hogy miért? Mert a Facebooktól elpártoló fiataloknak jelentős része az Instagramra tette át székhelyét. Azt meg ugye néhány éve ki vásárolta meg? Kinek a tulajdonában van? A válasz: Mark Zuckerberg. Tehát hiába választja kevesebb fiatal a Facebookot, az Instagram népszerűségé emelkedése ezt javarészt pótolta.

Címkék: facebook, Instagram
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/69949/pics/lead_800x600.jpg
facebook,Instagram
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?