hirdetés

DOOM: Annihilation - Pokolra vele!

Ragnar Volarus

A videojátékok kedvelőinek körében a DOOM egy legenda. Az elsőt még 1993-ban adták ki, a legutóbbit 2016-ban, és már készül a következő. Népszerűségének köszönhetően pedig nem kerülhette el a meggyalázást a mozikban. A Doom: Annihilation első előzetese nem régen került ki az internetre, és a videojáték fejlesztői azonnal elhatárolódtak tőle. 

Pedig a DOOM játéksorozat rajongói tényleg elégedettek lehettek a közelmúltban, hiszen a videojáték 2016-os rebootja bombasztikusra sikerült, és készülőfélben van a folytatása is a DOOM Eternal, ami az optimista számítások szerint még idén elérhetővé válik. Az ígéretek szerint több újítással turbózza fel az elődje játékmenetét, és nem mellékesen a klasszikus DOOM II-höz hasonlóan a Földön játszódik majd.

Akkor is nagy volt az öröm, mikor a DOOM Eternal tavaly júniusi bejelentése előtt kiderült, hogy a Universal stúdió újból megpróbálkozik a játék megfilmesítésével. 2005-ben már készült egy első moziadaptáció, de az olyan gyengére sikerült, zs-filmes kategória lett, hogy a rajongók gyűlöletáradata elsöpörte a rendezőt Andrzej Bartkowiakot. Pedig olyan nevek szerepeltek a filmben mint Dwayne "The Rock" Johnson, Karl Urban és Rosamund Pike. 

Az új mozi bejelentésekor több színész is azt sugallta, hogy ez a második próbálkozás már pusztán a forgatókönyv miatt is értékelhetőbb lesz. Most azonban kijött a Doom: Annihilation első trailere, és minden rajongó kapott egy hatalmas gyomrost. Finoman szólva sem az elégedettség hangján szólnak az előzetest látva. Jelen pillanatban így áll a YouTube-on a tetszésmutató. 

Tizenötször több a lefelé mutató hüvelykujj. 

Ami szintén kínos a filmért felelősök számára, hogy egy rajongó kikérte a Twitteren a játéksorozat fejlesztőinek a véleményét a videóról, mire az id Software mindössze ennyit reagált: „Nincs közünk a filmhez".

A film valamikor az ősszel érkezik majd, feltehetően a videojáték, a DOOM Eternal kiadási dátumához igazítva. Nincs kérdés, hogy melyik lesz a sikeresebb. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/70156/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?