hirdetés

Az androidos vírusirtók kétharmada teljesen hasztalan

Ragnar Volarus

Az Android és a Windows a két legelterjedtebb operációs rendszer. Az is közös bennük, hogy legnagyobb előnyük egyben a legnagyobb hátrányuk: a felhasználók azt telepítenek rájuk amit csak szeretnének. Ezzel pedig rengeteg rosszindulatú programnak is ajtót nyithatunk.

Fotó: Pixabay

A Microsoft operációs rendszere persze kicsit nagyobb biztonságban van a vírusirtóknak köszönhetően, amely viszont az Androidod eszközökről nem mondható el. Ott bizony nagyobb a probléma.

Hiába igyekszik a Google, elképesztő mennyiségű rosszindulatú program kerül a Play Áruházból az androidos eszközökre. Pedig az a saját játszóterük, ők a teljhatalmú urak. (2017-ben már napi 9000 új vírust készítettek!)

Persze ahol vírus van, ott vírusirtó is bőven akad, és ez nincs másképp ebben az esetben sem. Az ismert biztonsági cégek mellett egymás után bukkannak felek a noname felektől származó antivírusok. Sajnos ezek közül mind szemétre való, és semmit nem ér, ahogy ezt az osztrák AV Comparatives most bebizonyította.

A víruslabor összesen 250 androidos vírusirtót vizsgált meg, az eredmény pedig egészen megdöbbentő, pedig nem is állították komoly feladat elé a kártevők elleni szoftvereket, hiszen közismert vírusokat küldtek ellenük harcba. Mindezek ellenére 138 termék ezeknek 30 százalékát sem tudta fellelni és azonosítani, tehát gyakorlatilag kutyafülét nem érnek.

Szerencsére a közismert biztonsági cégek termékei sokkal jobban szerepeltek, ráadásul 23 vírusirtó 100 százalékos hatékonysági mutatót produkált. A tesztelt termékek pontos eredményei ide kattintva böngészhetőek.

Címkék: adathalász, vírus
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/70319/pics/lead_800x600.jpg
adathalász,vírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?