hirdetés

Idén nem tréfálkozik bolondok napján a Microsoft

Ragnar Volarus

A cég vezetői rájöttek, hogy az április elsejei csínyek többet ártanak, mint használnak.

Fotó: GettyImages

Április elsején mindenki bolondozik. Nem kivétel ez alól sok mamutvállalat sem. A nagy technológiai cégek is szívesen rukkoltak ki az utóbbi években különféle tréfákkal, viszont idén a Microsoft kerek perec kijelentette, tőlük ne számítsunk semmi ilyesmire.

Chris Caposella marketintigazgató egy belső kőrlevélben arra figyelmeztette a cég alkalmazottait, hogy a csínyek pozitív hatása csekély, ugyanakkor nem kívánatos sajtóvisszhangot kelthetnek, ezért lehetőség szerint tartózkodjanak az olyan áprilisi tréfáktól, amelyek a fogyasztókat is elérhetik.

Valljuk be, ez kicsit váratlan a Microsofttól, akik szeretnek a reflektorfényben fürdeni. De persze dicséretes, hiszen úgy tűnik irányváltás mutatkozik a technológiai szektorban, és remélhetőleg több más cég is - köztük a Google? - követi a Microsoft példáját.

A korábbi években a technológiai cégek kihasználták az április 1-ét, de némelyik csínytevésük elég kellemetlenre sikeredett. A legnagyobb baklövést 2016-ban éppen a Google levelezőrendszere, a Gmail hozta össze, mikor egy vicces, mikrofont eldobó Minyonos GIF-et csempészett a levelezések végére. Csak sajnos egy temetkezési vállalkozó szándéka ellenére így fejezte be részvétnyilvánító üzenetét.

Címkék: Microsoft
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/70929/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?