hirdetés

Több helyet kér a Windows 10

Ragnar Volarus

Egészen eddig a Windows 10 32 bites verziója csak 16 GB, a 64 bites pedig 20 GB helyet követelt a merevlemezünkön. Ez már 2015-ben is megdöbbentően kevésnek számított, de a hardvergyártók nyomása miatt a Microsoft kénytelen volt ennyire lecsökkenteni, mivel a cégek szerettek volna minél olcsóbb SSD vagy eMMC háttértárral szerelt tableteket és notebookokat piacra dobni. Ami érthető is volt, hiszen az elmúlt években ezen memórialapkák ára igen magas volt. 

A csupán 16 GB háttértárral ellátott eszközök tulajdonosai így is vért izzadhattak, hiszen nem nagyon tudtak új alkalmazásokat telepíteni, vagy esetleg felmásolni valamit a gépükre. Szélsőséges esetben akár a nagyobb méretű frissítések telepítése is zátonyra futhatott a helyhiány miatt. Ráadásul jól tudjuk, hogy a kevés szabad hely sosem tesz jót a Windows általános működési sebességének.

Most viszont a Microsoft az asztalra csapott, és úgy döntött, hogy a május végén érkező Windows 10 May 2019 Update már minimum és univerzálisan 32 GB háttértárat követel meg, így a kevesebbel szerelt tabletekre és notebookra nem lesz telepíthető az operációs rendszer. 

Nem nagy merészség, mert valljuk be, akinek nincs ennyi a gépén, annak valami igazi őskövület van a birtokában, amit tényleg ideje leselejtezni.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72000/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?