hirdetés

Mobilalkalmazás segíti a kullancs elleni védekezést

Pintér M. Lajos

Az új alkalmazás a megelőzésről és a megelőzéshez szükséges eszközök legközelebbi elérhetőségéről is tájékoztat.

Foó: ezertipp.hu

Mobilalkalmazással segíti a kirándulókat a Magyar Kullancsszövetség a kullancs által terjesztett betegségek megelőzésében. Erről a szövetség elnöke tájékoztatta a közmédiát – írja az MTI.

Kapiller Zoltán azt mondta, a fejlesztés alatt álló, hamarosan piacra kerülő Okostelefon-Kullancs-kalauz applikáció megmutatja, hogy az adott területen milyen kullancsfajok élnek, melyek veszélyesek az emberre, és milyen betegségeket terjesztenek. Emellett a megelőzésről és a megelőzéshez szükséges eszközök – például kullancsriasztó, kullancseltávolító kanál, kullancsteszt – legközelebbi beszerzési helyéről is tájékoztat.

A betegséget terjesztő kullancsok száma folyamatosan nő, mert nincsenek téli fagyok, amelyekben az előző évi populáció elpusztulna. A felmelegedés miatt pedig egy új kullancsfaj is érkezett Magyarországra. Évente 50-100 ezer ember betegszik meg kullancs miatt, de az orvosok sok esetben nem jönnek rá, hogy ez áll a háttérben, mert a kullancs által terjesztett betegségek háromszáz egyéb klasszikus belgyógyászati betegséget imitálnak – hívta fel a figyelmet Kapiller Zoltán.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72139/pics/lead_800x600.jpg
applikáció,kullancs,mobil,mobilalkalmazás,okostelefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?