hirdetés

Júniusban indul a DIGI saját mobilszolgáltatása

Ragnar Volarus

Június elsejével elindul a DIGI Magyarország Kft. saját, kereskedelmi mobilszolgáltatása. Na nem kell mindjárt rohanni és felmondani meglévő szerződésünket a szolgáltatónkkal, mert a cég csak adatszolgáltatást nyújt majd saját hálózatán - legalábbis eleinte. A szolgáltató ugyanezen a napon megszünteti a Telenorral kötött nagykereskedelmi megállapodás keretében 2010. óta árult mobilnetes díjcsomag-portfóliót, illetve június 30-ával felmondja a korábbi előfizetői szerződéseket is. Az új díjcsomag részleteiről az ügyfelek számára megküldött tájékoztatóban tudhatnak meg bővebb információt a felhasználók.

A DIGI saját hálózatán biztosított szolgáltatása hihetetlenül olcsó a többi piaci szereplő hasonló konstrukciójához képest. A DIGI mobilnet-szolgáltatásának havi díja mindössze ezer forint lesz. Ezért pedig 50 gigabájtnyi adatkeretet biztosít, legfeljebb 15 Mbps le- és 2 Mbps feltöltési sávszélesség mellett. Amennyiben kimerül ez az adatkeret, a szolgáltató fenntartja a jogot, hogy 64 kbps-re csökkentse a le- és feltöltési sávszélességet. 

Ennél többet egyelőre nem tudni, tehát sok még a kérdéses részlet. Például kik és milyen feltételekkel vehetik majd igénybe a szolgáltatást, határozott vagy határozatlan időre szól a majdani szerződés. Valamint arra sem derült még fény, hogy feltétel-e, hogy az ügyfél más, vezetékes DIGI szolgáltatásokra is előfizessen.

A román RCS&RDS tulajdonában lévő szolgáltató évek óta készül belépni a mindmáig háromszereplős magyar mobilpiacra, a cég már 2014-ben megszerezte az ehhez szükséges frekvencialicenceket, vagy legalább azok egy részét, illetve az összes frekvenciaengedélyt. A hálózat kiépítése jelenleg is gőzerővel zajlik, ám apró pici szépséghiba, hogy a licencelt 1800 MHz-es spektrum nem teszi lehetővé országos elérésű szolgáltatás indítását.

A cég 2016-ban egy másik hatósági pályázaton további frekvenciához jutott a 3400-3600 MHz-es sávban, amin idén márciusban kezdte meg a szolgáltatást, de kifejezetten a helyhez kötött vezetékes infrastruktúrát kiváltandó. A júniusban induló új mobilnet-konstrukció viszont már hamisítatlan mobil termék lesz, de sajnos területileg meglehetősen korlátozottan használható.

A DIGI hang- SMS- és adatszolgáltatást egyaránt integráló mobiltarifáiról egyelőre továbbra sem tudni semmit, de egyáltalán nem kizárt, hogy június 1. után ezen a téren is komoly fejlesztésekre számíthatunk.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72443/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?