hirdetés

Végre teljesen titkos lesz az inkognitó mód

Ragnar Volarus

Merthogy jelenleg a Windows 10 még inkognitó módban is nyomon követi a billentyű-leütéseket.

Fotó: Shuttershock

Ezen fog változtatni a Microsoft, amely azt tervezi, hogy a közeljövőben javítja a Chromium alapú böngészők inkognitó módjának adatbiztonságát. Mit ne mondjunk, bőven ráfér!

Mert ha a Windows 10-ben inkognitó módban indítjuk Chrome böngészőnket, joggal várnánk el, hogy semmilyen nyom nem marad a böngészés után. Csakhogy a billentyű-leütéseket továbbra is figyeli az operációs rendszer, amit például az automatikus kiegészítés ékesen bizonyít. Tehát adataink mégsem maradnak teljesen rejtve.

A jövőben a Windows 10 valóban titkosan fogja kezelni az inkognitó módot, és ha így indítunk el egy ablakot, a rendszer érzékeli, hogy nem szabad nyomon követnie a leütéseket. A technikai megoldáson már dolgoznak a fejlesztők, várhatólag rövid időn belül találkozhatunk vele a Chrome tesztváltozatában, a Canaryban. Később pedig jöhet az új Edge-ben is, amit szintén Chromium alapúra állít át a Microsoft.

Apró pici szépséghiba, hogy a megoldás csak a Windows 10-ben biztosít teljes anonimitást. Korábbi Windows-változatokban a privát módú böngészés érzékelése nem fog működni. Újabb érv a váltás mellett.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72491/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?