hirdetés

A pasziánsz a Hírességek Csarnokában

Ragnar Volarus

Igen, már a videójátékoknak is van ilyenje. Mármint Hírességek Csarnoka. Igaz nem olyan régen, mindössze 2015 óta. Igazából persze nem ez a meglepő, hogy a pasziánsz bekerült, hanem az, hogy miért nem rögtön induláskor. Mert a kártyajáték bizony 1990 óta elválaszthatatlan része - kivéve a Win 8.1, ahol le kellett tölteni a Windows áruházból ha játszani szerettünk volna - a Microsoft operációs rendszerének. Tehát biztosan lenyomtak már néhány partit a felhasználók. Talán nem is létezik olyan, aki nem töltött el legalább néhány percet a kártyalapokat bűvölve.

Persze a kezdetekkor nem ez volt a redmonti cég célja, hogy egy klasszikust alkosson. Nem is kimondottan videójáték kategória, de arra tökéletesen alkalmas volt, hogy a felhasználókat megismertesse az olyan új koncepciókkal, mint az egérhasználat, vagy a drag-and-drop megoldások.

Idővel aztán kiderült, hogy a minden gépre felpakolt játék nem kevés időt vont el a munkahelyeken, így egy időben FŐNÖK-gomb is volt a játékban, amire rákattintva egy kamu Excel-táblázat jelent meg a képernyőn. Ez a funkció nem mindenkinél aratott fényes sikert, így idővel kivették a programból.

A Hírességek Csarnokába persze nem csak a pasziánsz (Microsoft Solitaire) került be most 2019-ben, hanem a Colossal Cave Adventure, a Mortal Kombat éa a Super Mario Kart. Ezzel pedig a felsorolt játékok olyan társaságba tartoznak, melynek már a Tetris, a Doom, a Pac-Man, a Donkey Kong, a Sonic the Hedgehog, a Tomb Raider vagy a World of Warcraft is tagja.

Fotók: worldvideogamehalloffame.org

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72594/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?