hirdetés

Megint döcögött egy kicsit a Facebook

Dorogi László

Kedden kora délután újra megáltt az világ forogni: részlegesen ismét leállt a Facebook. Nem lehetett bejelentkezni, tönkrement a hírfolyam és egyéb nyalánkságok. Nem valószínű, hogy ez volt az utolsó leállás.

A Downdetector.com számos panaszt regisztrált világszerte kedd délután azzal kapcsolatban, hogy lehalt a Facebook. Mostanában egyébként sem megy minden zökkenőmentesen az egyik legnépszerűbb közösségi portálnál, több komoly leállást lehetett tapasztalni az elmúlt hetekben.

Ennek hátterében egyébként az állhat, hogy a Facebook teljesen megújítja dizájnját, egyszerűbb, átláthatóbb, könnyebben kezelhető lesz, legalábbis ezt ígérte Mark Zuckerberg a Facebook múlt heti kaliforniai fejlesztői konferenciáján és bizony az átállás okozhat még egy-két kellemetlen percet a júzereknek világszerte.

Most akkor jó útra tér a Facebook?

Úgy fest, végre Mark Zuckerbergék is belátták, hogy ami mostanáig Facebook néven élt és működött, az így és ebben a formában többé nem működhet tovább. Hogy miért tartott ilyen sokáig, hogy becsapódjon ez a fontos felismerés a nagykutyák koponyájába, hogy miért kellett előbb több adatkezelési, adatlopási és kémbotránynak kirobbania, az nagyon jó kérdés, mindenesetre most talán tényleg új - és biztonságosabb - vizekre evezhet az egyik legnépszerűbb közösségi platformjának hajója.

A felhasználók kedden egyébként leginkább arra panaszkodtak, hogy nem tudnak bejelentkezni az oldalra, vagy ha mégis, nem jelenik meg a hírfolyamuk. A közösségi portál nem kommentálta az átmeneti üzemzavart és a probléma most nem is bénította meg a komplett portált úgy, mint néhány héttel ezelőtt, amikor valóságos apokalipszis süvített végig az éteren.

A mostani problémát egyébként minden valószínűség szerint az okozza, hogy nem elérhető a hírfolyam algoritmusa, vagy az algoritmus nem képes megfelelően összekapcsolni a felhasználói adatokat, ezáltal pedig legenerálni a hírfolyam tartalmát. Éppen ezért senki ne lepődjön meg azon, ha a hírfolyamába több órával ezelőtt hírek jelennek meg újra és újra, még frissítés után is.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72606/pics/lead_800x600.jpg
facebook,közösségi média
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?