hirdetés

Besegít a Microsoft, gyorsulhat a Chrome

Ragnar Volarus

Besegít a Microsoft a fejlesztésben, ezzel pedig javulhat a Google böngészőjének memóriahasználata. Mit is mondhatnánk? Ráfér! Mert az összes böngésző úgy zabálja gépünk memóriáját, hogy az valami félelmetes. Nálam nem kevés ablak van most nyitva, cserébe 3200 Mb körüli mennyiséget stoppol magának a Chrome. Persze tévedés ne essék, az összes ilyen. Hajdanán a Firefox volt ebben a csúcstartó, de mostanra nehéz különbséget tenni. 

Nemrégiben a Microsoft viszont elhatározta, hogy Edge böngészőjét is Chromium alapokra helyezi, ami több szempontból is jó hír. Most éppen annak örülhetünk, hogy egy új módszerrel, a Windows 10 operációs rendszerben futó Chrome memóriahasználatán fognak javítani. Persze ott a csel, hogy kizárólag a Windows 10-en futó Chrome esetében fog működni, ez pedig újabb "fegyver" a kezükben a Windows 7 elleni harcban. 

Viszont minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért a módszert ugyancsak alkalmazó újgenerációs Edge a Windows korábbi változatai alatt is használható lesz. Azt szért tartsuk szem előtt, hogy a memóriahasználatot javító fejlesztés jelenleg még kezdeti fázisban van, kell némi idő mire eljut a nagyközönség számára készülő verziókba. Sebaj, kivárjuk.

Címkék: Chrome
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/72671/pics/lead_800x600.jpg
Chrome
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?