hirdetés

Kiemelkedően hasznos Chrome-bővítmény

Ragnar Volarus

A Password Checkup azt ellenőrzi, hogy ellopták-e a weboldalakon használt bejelentkezési adatainkat. Ez manapság nem ritkán előfordulhat.

Merthogy nem telik el hét anélkül, hogy ne olvasnánk újabb nagyszabású adatlopásról, sokmilliónyi kiszivárgott személyes adatról és jelszavakról. A Google ez okból egy Chrome plugint fejlesztett ki és tett közzé, amely megmondja nekünk, hogy egy weboldalnál használt bejelentkezési adatot eltulajdonították-e valamikor hackerek.

A Password Checkup csak akkor lép akcióba, ha egy olyan weboldalra jelentkezünk be, amelyet korábban feltörtek. Ha az általunk használt felhasználónév és jelszó szerepel a Collections adatlopási incidens során kiszivárgott, 2 milliárdnyi felhasználónév és jelszó között, az alkalmazás figyelmeztető üzenetet küld, amely közli velünk a szomorú valóságot, hogy a bejelentkezési adatainkat ellopták.

Ezt egyébként manuálisan is ellenőrizhetjük, hogy a felhasználónév-jelszó párosunk kikerült-e az internetre például az Identity Leak Checker oldalon. A Google legújabb kreálmánya viszont automatikusan elvégzi helyettünk ezt a műveletet, minden egyes alkalommal, amikor bejelentkezünk egy weboldalra.

Ha ez a Chrome plug-in pedig megállapítja, hogy a bejelentkezési adataink nyilvánosságra kerültek, a Password Checkup figyelmeztet arra minket, hogy érdemes lenne változtatnunk a jelszavunkon. Ez persze nem kötelező, de saját jól felfogott érdekünkben azért felettébb érdemes. 

Címkék: Chrome
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/68636/pics/lead_800x600.jpg
Chrome
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?