Blogolj!

Fontos javítást adott ki régi Windowsokhoz a Microsoft

Ragnar Volarus

Nem kis feltűnést keltett, hogy a Microsoft javításokat adott a Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekhez. Egészen komoly fenyegetésről lehet szó, hiszen ezen rendszerek támogatását már évekkel ezelőtt beszüntette a gyártó.

Tényleg szenzációszámba megy ez a frissítés - utoljára a 2017-es WannaCry járvány idején készített javítást a Microsoft a 2014-ben nyugdíjazott XP-hez -, és valóban súlyos biztonsági résről van szó.

Persze a Microsoft ezt az alkalmat is felhasználta arra, hogy felhívja figyelmet, még mindig úgy védekezhetünk leghatékonyabban a sebezhetőségek ellen, ha továbbfejlesztünk a legfrissebb operációs rendszerükre, a Windows 10-re. De szerencsére úgy tűnik, hogy "világégés" esetén régi rendszereikre is gondolnak.

Ugyan állításuk szerint a most felfedezett hibát még nem használták ki a kiberbűnözők, de ez persze csak idő kérdése. A sebezhetőség "férgesíthető", vagyis az ezt kihasználó kártékony kódok a WannaCry-hoz hasonlóan gépről gépre tudnak továbbterjedni.

A most kijavított sebezhetőséget biztonsági kutatók hozták nyilvánosságra, és a javítást kézzel kell letölteni a Microsoft Update katalógusából.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/73069/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?