hirdetés

Öt éven belül visszatérhet az ember a Holdra

Dorogi László

Donald Trump nagyon szeretné ismét a Holdon látni honfitársait, ezért régen látott nemzeti összefogásnak lehetünk szemtanúi. A NASA eltökélt, 2024-ben már az első nő is Holdra szállhat.

Fotó: nasa.gov

Jim Bridenstine, a NASA munkatársa még áprilisban beszélt arról, hogy nagyra törő és ambiciózus feladatot kapott az űrhivatal az elnöktől: 2024-ig vissza kell térniük a Holdra. Bridensinte szerint ez csak akkor jöhet létre, hogy ha mind a demokraták, mind a republikánusok támogatják őket és persze plusz erőforrásokra is szükségük lenne a hőn áhított cél eléréséhez.

Úgy tűnik, van is összamerikai akarat az újabb Holdra szállás kivitelezésére, hiszen korábban már létrejött az állami és a magánszféra között egy együttműködés, amely közvetlenül együtt dolgozik az amerikai vállalatokkal és úrhajósokkal.

A tervek szerint két ütemből állna a Holdra való visszatérés előkészítése, első körben minél hamarabb szeretnének egy férfit és egy nőt eljuttatni az égitestre, 2028-ra pedig azt szeretnék elérni, hogy fenntartható küldetéseket is kivitelezhessenek.

Ehhez, Bridenstine szerint szükségük lenne egy erős szupernehéz hordozórakétára is, amely felhasználja a korábbi űrsikló program alkatrészeit és így újrafelhasználhatóvá válik, egyúttal utat nyit a mély űr felfedezésére is - mondta el a szakember a NASA hivatalos honlapjának.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/73655/pics/lead_800x600.png
Egyesült Államok,holdra szállás,NASA,űrkutatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?