hirdetés

Mindenki egy ellen! Végleg befellegzett a Huaweinek?

Ragnar Volarus

Amerikai exporttilalom, elforduló beszállítók, és most még a Facebook is rúg egyet a döglött oroszlánba. A közösségi portál is csatlakozott a többi amerikai óriáscéghez és elveszi a Huaweitől a Facebookot. 

Az elmúlt hetekben sorra érték a csapások a kínai gyártót. Az amerikai vállalatok beszüntették velük az együttműködést - ezzel létfontosságú alkatrészek hiányoznak majd -, hogy megfeleljenek az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által elrendelt exporttilalomnak. Az SD memóriatárolási szabványt felügyelő SD Association is rövid távon kivágta a Huaweit a tagjai közül, a Microsoft és az ARM is bojkottálja őket, és a Google is elvette tőlük az Android operációs rendszert. A Reuters értesülései szerint pedig most a Facebook is csatlakozott hozzájuk: a világ legnagyobb közösségi szolgáltatása a jövőben nem engedélyezi, hogy a kínai gyártó előre telepítse új okostelefonjaira a Facebook alkalmazásait. 

Persze a már üzemben lévő Huawei telefonok tulajdonosai továbbra is letölthetik a WhatsApp, Instagram és Facebook mobilalkalmazásokat, s megkapják hozzájuk a frissítéseket is a Play áruházon keresztül. A tiltás csak arra vonatkozik, hogy a Huawei az új mobilokra gyárilag elhelyezze a Facebook alkalmazást, így az intézkedésnek nincsenek olyan súlyos következményei, mint például a Google, a Microsoft vagy az ARM lépésének.

Címkék: facebook, Huawei
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/74107/pics/lead_800x600.jpg
facebook,Huawei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?