Blogolj!

A FedEx is beintett, már ki sem szállítják a Huawei telefonokat

Ragnar Volarus

Ez most már tényleg olyan mint a boszorkányüldözés. A FedEx már szállítani se hajlandó az Egyesült Államokba a Huawei telefonjait, az USA és a Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt.

Egymás után kapja a gyomrosokat a kínai óriás. Az amerikai technológiai export letiltása után a beszállítók sora nem látja el őket alkatrészekkel, a cég készülékeire már gyárilag nem telepíthető a Facebook alkalmazás, most pedig már szállítani sem lehet megbízhatóan a mobiljait az Egyesült Államokba. Legalábbis ez derült ki a PCMag esetéből, amit az Android Police írt meg.

A PCMag egy P30 Protípust szeretett volna az Egyesült Királyságból az Egyesült Állmokba szállítani, de a csomag visszaérkezett a feladóhoz. Jogosan merül fel a kérdés, hogy honnan tudták mi van benne? A PCMag túl tisztességes volt és a szállítólevélen feltüntették, milyen telefon van a csomagban. A FedEx-nek pedig több sem kellett.

Az Egyesült Királyságot a Parcelforce nevű, Royal Mail rendszerhez tartozó szállítón keresztül továbbították, az Egyesült Államokban pedig a FedEx-hez került, ahonnan öt órával később meg is indult visszafelé Európába. Mondhatnánk kicsit túltolták. Mert a mobil nem új volt, hanem egy ideje már használták a cégnél, csak annyi történt, hogy egyik székhelyről a másikra akarták átküldeni. 

A FedEx-nek pedig alapvetően semmilyen törvényi kötelezettsége nem volt arra, hogy ne kézbesítse a Huawei készüléket. Valójában annyi történt, hogy egy túlbuzgó munkatársuk úgy döntött, a cég ki akar maradni a konfliktusból, emiatt nem merte kiszállítani a terméket, mivel azon szerepelt a "Huawei" szó. Ha a szállítólevélen használt okostelefonként adják fel, akkor nem lett volna gond. 

A FedEx a PCMag megkeresésére végül azt válaszolta, hogy hibáztak, amikor visszaküldték a csomagot az Egyesült Királyságba, de kiemelték, hogy napi 15 millió csomagot kell adminisztrálniuk és kézbesíteniük és a folyamatosan változó szabályok miatt nehéz mérlegelniük az operátoraiknak. Reméljük mindenki tanult az esetből. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/75079/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?