hirdetés

Lehúzhatja a rolót a 6forint.hu, ezerötszáz előfizető bánja

Ragnar Volarus

Jó néhányan elcsábultak a jól hangzó feltételekre, most viszont izgulhatnak és dühönghetnek, miután a cég egyik napról a másikra lényegében megszűnt működni.

Most bizony vakarhatják a fejüket azok, akik mobilszámukat a kedvező díjcsomag-ajánlatok miatt rábízták a Fondeo nevű flottaszolgáltatóra, mely többek közt a 6forint.hu oldalon hirdeti díjcsomagjait és szerződési feltételeit. A flottához csatlakozó ügyfelek egy része csütörtök óta viszont nem tud hívást kezdeményezni. Hogy miért? Mert a Telekom a Fondeo-t üzemeltető AppGenom IT Kft. nemfizetése miatt korlátozta az egyébként a cég nevén lévő SIM-ek egy részét. A Magyar Telekom pénteken közölte, hogy a szerződésben meghatározott lépéseket követően június 27-én 1511 darab, egyetlen üzleti előfizető nevén szereplő SIM kártyán korlátozták a kimenő hívásokat.

A 6forint.hu óriási előnye az volt, hogy már legolcsóbb, havi 2500 forintba kerülő tarifája esetén is 6 forintos percdíjat biztosított minden belföldi hívásirányba. Ez így elmondva tényleg bitang jól hangzik, elvégre ilyen feltételeket a három nagy mobilszolgáltató egyike sem kínál, még csak megközelítőleg sem. Az ajánlat mögött pedig egyetlen cég, a 2017-ben alapított AppGenom Kft. flottája állt, melyhez egyszeri, 5000 forintos csatlakozási díj fejében csatlakozhattak - ráadásul akár számhordozással is - a rendkívül kedvező percdíjra vágyó előfizetők.

De itt jön az apró bibi. Az 5000 forint befizetése és a szerződés megkötése után az ügyfelek mobilszáma az AppGenom flottájába került, vagyis a cég lett az előfizető és számlafizető is egyben, így az AppGenom volt köteles helytállni a szerződésben foglaltakért, azaz a díjfizetési kötelezettség is rájuk hárult. A cég ugyanakkor az utóbbi hetekben lényegében eltűnt, az iroda a csalódott előfizetők beszámolója szerint üres, a telefonszámok nem csöngnek ki. 

A cég az utóbbi időben többszöri felszólítás ellenére sem mutatott hajlandóságot jelentős tartozásának rendezésére a Telekom felé, illetve a számára felajánlott részletfizetési konstrukció elfogadására sem volt hajlandó reagálni. Így a Telekom sajnos a jogszabályokban meghatározott behajtási folyamat részeként elkezdte a számok letiltását, amely egyelőre az előfizető SIM kártyáinak csak kis hányadát érintette. A Magyar Telekom pénteki közlése szerint a szerződésben meghatározott lépéseket követően június 27-én 1511 darab, egyetlen üzleti előfizető nevén szereplő SIM kártyán korlátozták a kimenő hívásokat.

A magenta színű szolgáltató ugyanakkor hozzáteszi, amennyiben a cég rendezi tartozását, az érintett hívószámok korlátozását természetesen feloldja. Amennyiben viszont továbbra sem mutat fizetési hajlandóságot az AppGenom, akkor a cég nevén szereplő további SIM kártyák (mintegy 1500 előfizetés) kapcsán is korlátozza a hívásforgalmat, végső esetben felmondja a céggel kötött előfizetői szerződéseket. Hiába fizettek az ügyfelek az AppGenomnak, ha az AppGenom nem fizetett a Telekomnak.

Az előfizetők viszont csak akkor rendelkezhetnek hívószámuk felett, ha a flottakezelő lemondó nyilatkozatot biztosít számukra. Azt azonban piszok nehéz szerezni egy olyan cégtől, amely elérhetetlen.

Az ügy kirobbanása után az AppGenom a g7.hu -nak részletes választ küldött, amiben azt is kifejtik, hogy a T-Systems, illetve a Magyar Telekom tudatos módszerekkel igyekezett ellehetetleníteni a 6forint.hu és hasonló kezdeményezések működését, mivel azok a "lakossági részlegétől veszik el az ügyfeleket". A flottaüzemeltető szerint a Telekom a tárgyalások során sorozatosan visszaélt erőfölényével és olyan feltételeket szabott, melyekért cserébe semmit nem adott, ráadásul ígéreteit nem teljesítette. Ami a legfontosabb, hogy a cég egyelőre semmilyen információval nem tudott szolgálni arra vonatkozóan, hogy a flotta további működése bármilyen módon folytatódhat-e.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/75331/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?