Blogolj!

A Huawei a magyar vasút szebb jövőjének záloga?

Dorogi László

A kínai távközlési vállalat az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen kiadott szándéknyilatkozatában megerősítette, hogy a cég nagyobb szerepet vállalna a jövőben a hazai infokommunikációs szektor fejlesztésében.

Fotó: Lokál

Az ITM és a Huawei még tavaly novemberben írt alá együttműködési megállapodást, ennek a megállapodásnak a részleteit hozták nyilvánosságra a most kiadott nyilatkozattal.

Ennek értelmében, a kínai vállalat folytatja a magyar egyetemistáknak szóló kínai technológiai tanulmányutak szervezését, továbbá elindítja a Huawei mérnöki tréningprogramokat - ezekkel a tervek szerint a következő őt évben 200 magyar fiatalt szeretnének mérnöki ismeretanyaghoz juttatni és ezt a tudástranszfert támogatja a vállalat közeljövőben létrehozandó magyarországi képzési és tanúsítási központja is.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott, a szándéknyilatkozat új távlatokat nyithat meg Magyarország és a Huawei kapcsolatában, hiszen a legjobb magyar szakemberek vehetnek részt a kínai cég csúcstechnológiáját alkalmazó és fejlesztő projektekben.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Huawei már évek óta jelen van a magyar piacon, közösen további jelentős eredményeket leszünk képesek elérni"

- fogalmazott Palkovics, aki hozzátette, örömteli, hogy a cég vállalja a fiatalok, a jövő mérnökeinek és tudósainak oktatását is.

A megállapodás kitér arra is, hogy a Huawei részt kíván venni a magyar vasutak távközlési infrastruktúrájának fejlesztésében, az intelligens egészségügyi ellátás fejlesztésében és az okosvárosok kialakításában is.

Címkék: Huawei
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/75474/pics/lead_800x600.jpg
Huawei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?