Blogolj!

Okosórán keresztül is lehallgathatnak

Ragnar Volarus

Totál bukta, de a Google és az Alexa után az Apple-ről is kiderült, hogy a hangasszisztense által rögzített beszélgetésekbe utólag alvállalkozókkal belehallgattat. Márpedig az "almások" kedvence Siri, aki ott van minden Apple Watchban, és bármikor bekapcsolhat...

Elég egy mozdulat

A Guardian nyomozta ki, hogy az Apple vállalkozóknak fizet azért, hogy meghallgassák a Siri által rögzített beszélgetéseket. Az angol lap azt is megtudta egy korábbi vállalkozótól, hogy a felvételek bizony néha a felhasználók családi életének legintimebb részleteibe is betekintést nyújtanak. Persze mindez tesztelési szándékkal, mert a felvételekbe azért hallgatnak bele, hogy különböző szempontok szerint értékeljék, a Sirit aktivizáló parancs szándékos volt-e, vagy tévedésből kapcsolt be a hangasszisztens, illetve, hogy válasza hasznos volt-e.

Az Apple mostanáig erőteljesen titkolta, hogy a felvételekbe emberek is belehallgatnak. A cég adatkezelési oldalán csupán annyi szerepel, hogy a beszédfelismerés és a válaszreakció javítása érdekében bizonyos információk a cég titkosított protokollokat használó szervereire kerülnek át. Most kiderült, hogy ennél némileg többről van szó. 

Korábban már az Amazonról és a Google-ról is kiderült, hogy emberi személyekkel értékelteti ki a hangasszisztens felvételeit. Az Apple esete azonban sokkal súlyosabb. Merthogy Siri az Apple Watchban is ott van, amit manapság már milliók hordanak folyamatosan a csuklójukon, és ezek az eszközök nem csak szóbeli parancsra, hanem már egy csuklóemelésre is bekapcsolhatnak.

Címkék: Apple Watch
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/81767/pics/lead_800x600.jpg
Apple Watch
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?