Blogolj!

A UPC nevében próbálnak banki adatokat kicsalni tőlünk

Ragnar Volarus

Adathalász támadásra hívta fel az ügyfeleik és a netezők figyelmét az UPC. Az internetszolgáltató nevében olyan banki adatokat kérnek be ismeretlen támadók, amelyek birtokában aztán simán kizsebelhetik bármelyik óvatlan ügyfelet. A csalók okostelefont ígérnek, a játékban való részvételhez azonban adatok garmadát kérik be. Az internetszolgáltató a következő közleményt adta ki:

“A UPC Magyarország határozottan leszögezi, hogy nyereményjáték céljából soha, semmilyen online felületen nem kér bankkártya adatokat ügyfeleitől. A UPC Magyarország kéri ügyfeleit, hogy amennyiben a leírtak alapján gyanús internetes felületre tévednek, semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártya adataikat, és mielőbb jelezzék a visszaélést a 1221-es ügyfélszolgálati telefonszámon.”

Szerencsére az adathalász támadások csak az érintettek kis százalékát képesek megtéveszteni, de sajnos még így is túl sokan. Érdemes észben tartani, hogy semmi sincs ingyen, ahogy ez a telefon sem, és a bekért adatok csaláshoz kellenek.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/81954/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?