Blogolj!

A Facebook azt állítja, hogy az európai felhasználók beszélgetéseiről nem készítettek leiratot


Európai felhasználók nem voltak érintettek azon kísérleti projektben, amelynek keretében a Facebook lehallgatott és leiratozott bizonyos beszélgetéseket – állítja közleményében a közösségi oldal.

"Egyetlen európai uniós felhasználó sem volt érintett" – hangsúlyozta Alex Dziedzan, a vállalat szóvivője a Politico brüsszeli hírportál által ismertetett közlés szerint, amelyben azt írták, hogy kizárólag az Egyesült Államokban folytatták a tesztet.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a Facebook szerdán elismerte, hogy nemrég felhagyott ezzel a gyakorlattal, de korábban – állítólag a felhasználók engedélyével – lehallgatott az oldalhoz tartozó Messenger alkalmazáson keresztül folytatott bizonyos beszélgetéseket, amelyekről mesterséges intelligencia segítségével leiratot is készített. Majd a beszédfelismerési technológia javítása érdekében ezek pontosságát alvállalkozók ellenőrizték, akiknek ehhez meg kellett hallgatniuk az anonimizált felvételeket.

Kiderült, amit eddig is tudtunk: a Facebook is lehallgat minket

Lerágott csont, de nem árt elismételnünk újra és újra: egyáltalán nem mindegy, hogy kinek és mit írunk le, vagy mondunk el a Facebookon/a Messengeren keresztül, mert könnyedén illetéktelen kezekbe kerülhetnek a személyes információk. A Bloomberg kedden tett közzé egy riportot, amelyben arról számolt be, hogy a Facebook több száz alvállalkozót bérelt fel arra, hogy leiratokat készítsenek a felhasználók Messenger-beszélgetéseiből.

A híroldal szerint mivel európai felhasználók nem érintettek, így nem valószínű, hogy hivatalos vizsgálatot fog indítani az ügyben a dublini nemzetközi székhelyű vállalat európai adatvédelmi sztenderdjeit ellenőrző ír hatóság.

Az amerikai jogszabályok értelmében az internetes platformok készíthetnek hasonló leiratokat, de csak amennyiben ezt nyilvánvalóvá teszik az általános szerződési feltételeikben. A Facebook azt közölte, hogy csak olyan felhasználók beszélgetéseit rögzítették, akik ahhoz kifejezetten hozzájárultak, az ugyanakkor nem világos, hogy ők tisztában voltak-e azzal, hogy mit fognak majd kezdeni ezekkel.

(Borító: abril.com.br)

1
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/82492/pics/lead_800x600.jpg
facebook,hírek,közösségi média,lehallgatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-16 17:14:21
Már megint hazudnak, mint eddig is !!!!
Tiltsák már le ezt a "hótkomcsi" szennyet Magyarországon, mert szerintem erre megvan a jogi lehetőség is !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?