Blogolj!

Megvan az e-cigi első halálos áldozata?

Dorogi László

Az elektromos cigaretták azért tehettek szert néhány évvel ezelőtt igen nagy népszerűségre, mert sokan a mai napig úgy tartják, hogy jóval kevésbé káros, mint az "igazi" cigi. Nos, ez nem teljesen van így.

Fotó: Pixabay

Az Egyesült Államokban nem is olyan régen 50 ember került kórházba olyan súlyos légúti megbetegedések miatt, amit az orvosok szerint az e-cigarettázás okozott, sőt akadt olyan fiú is, akinek összeomlott és kisebesedett a tüdeje az e-cigizés miatt és csupán lélegeztetőgépekkel tudták életben tartani.

Az elmúlt időszakban nemcsak az USA-ban, hanem világszerte regisztrálnak egyre több hasonló megbetegedést, most pedig a Yahoo News az AP hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, hogy az illinois-i férfi feltételezhetően egy olyan tüdőbetegség következtében halt meg, amit az e-cigaretta okozott, ezzel ő lehet az e-cigizés első halálos áldozata Amerikában.

Rajta kívül egyébként közel 200 amerikai fiatalt ápolnak jelenleg is súlyos légzőszervi problémákkal, a közös az bennük az, hogy mind elektromos cigiznek és többnyire fiatalok, vagy fiatal felnőttek. Azt egyelőre az orvosok sem tudták kideríteni, hogy mi lehet az egyre növekvő e-cigihez köthető egészségügyi problémák hátterében, korábban bizonyos fertőzések lehetősége is felmerült, de a szakemberek úgy vélik, hogy valamilyen vaporizáló eszköz lehet a problémák forrása.

A szakemberek azt is elmondták, hogy a megbetegedések hasonlítanak ahhoz, mint amikor a szervezet egy maró hatású anyag belélegzésére reagál, a tünetek között szerepelt légszomj, fáradtság, mellkasi fájdalom és hányás is többek között.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/82775/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?