Blogolj!

Bajban a Microsoft a Windows 10 adatgyűjtése miatt

Ragnar Volarus

A Windows 10-et a kezdetek óta aggályosnak tartják adatvédelmi elvei miatt. Korábban egy holland adatvédelmi ügynökség figyelmeztetett az operációs rendszer adatgyűjtési praktikái miatt. Most pedig vizsgálat indul.

Mert a holland szervezet (Data Protection Authority) elérte, hogy a Microsoft ellen alapos adatvédelmi vizsgálat induljon. A vizsgálatot az ír Data Protection Commission (DPC) fogja lefolytatni. A DPC közleményében tudatja, hogy a holland hatósággal összefogva kapcsolatba lép a Microsofttal, és választ keres néhány nagyon nyugtalanító kérdésre.

Természetesen a Microsoft sem tűrhette ezt szótlanul és ők is egy közleményben tudatták mindenkivel, hogy korábban is együttműködött a holland adatvédelmi szervezettel, és az újabb vizsgálatot nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy adatkezelési szempontból tovább javítson operációs rendszerén.

A hollandok szerint a Microsoft továbbra is gyűjt diagnosztikai és nem diagnosztikai adatokat a Windows 10-el, és az ír szervezetnek remélhetőleg sikerül megállapítania, hogy mindez csak a szükséges információkra korlátozódik-e, vagy meghaladja azt.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/83094/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?