Blogolj!

Eltűnhetnek a lájkok a Facebookról

Dorogi László

Illetve pontosítsunk: a közösségi oldalnál azon dolgoznak, hogy a felhasználók posztjainál ne jelenjen meg, hányan nyomtak reakciógombot az adott bejegyzésre.

Még júliusban írtunk arról, hogy az Instagramon eltűnhet az egyes posztok alatt a lájkok száma és most úgy tűnik, hogy a Facebook egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, ami az anyaoldal posztjainál is elrejti azt, hogy a felhasználók egyes posztjaira mennyi reakció érkezett - írja a The Telegraph.

Fontos lépést tehet az Instagram a társadalmi nyomás feloldásának érdekében

Ha a teszt sikeresen zajlik, a jövőben nem fogjuk látni, hogy ki hány lájkot kapott a megosztott tartalmakra. Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában nagyszabású tesztet indított el az Instgram csütörtökön, amelynek célja, hogy a különböző felhasználók ne láthassák ki hány lájkot kap az általa megosztott tartalmakra.

Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem lehet majd lájkolni a bejegyzéseket a Facebookon, csupán azt, hogy ezentúl csak a felhasználó láthatja majd, hányan lájkolták a posztjait. A Facebookon 2009 óta lehet lájkolni a bejegyzéseket, ezzel mintegy iránymutatást adva az embereknek, melyik poszt mennyire érdekes, vagy kedvelhető.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Facebooknál a felhasználók mentális egészségének megőrzése érdekében vezetné be az újítást, ugyanis egy 2018-as tanulmány szerint azok a felhasználók, akik napi 10 percre korlátozták a Facebookon és az Instagramon eltöltött idejüket, sokkal kevésbé mutattak depresszióra utaló tüneteket.

Egy angol tanulmány szerint egyébként a lehető legmérgezőbb funkció a Facebookon a lájk, legalábbis ezt nyilatkozta a felhasználók nagy része. Jane Machune Wong alkalmazásfejlesztő szerint az, hogy az Instagram és a Facebook algoritmusába is bekerült a lájkok számának elrejtése azt mutatja, hogy a cég valóban mérlegeli ennek élesítését, hogy a felhasználókat ne csak a lájkok gyűjtése motiválja.

Címkék: facebook, Instagram
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/83185/pics/lead_800x600.jpg
facebook,Instagram
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?