Blogolj!

Ne hívja vissza a különös külföldi telefonszámokat

Dorogi László

Minden bizonnyal újabb telefonos csalási hullám érte el Magyarországot szombat éjjel, vasárnap reggel.

Fotó: Pixabay

Különös telefonszámról kaptam hívást vasárnap reggel: a furcsa telefonszám alatt jelezte a készülékem, hogy Monacóból indították, eszem ágában sem jutott sem felvenni a telefont, sem visszahívni a számot.

Ha +377-el kezdődő számról keresték, akkor Ön se tegye, ugyanis minden bizonnyal újabb wangiri-csalás hullám érhette el Magyarországot. Korábban volt már ilyesmire példa, a csalási metódus úgy működik, hogy a csalók nemzetközi telefonszámokról generálnak tömegesen hívásokat, azzal a céllal, hogy a fogadó fél visszahívja őket.

Szombaton egyébként a szlovák rendőrség már felhívta a szlovák lakosság figyelmét a furcsa külföldi hívásokra, ez húzódott át az éj leple alatt a határon.

A legfontosabb dolog, hogy ha nem ismerjük a külföldi számot, akkor semmiképpen se hívjuk azt vissza, és a hívást se fogadjuk. Az is nagyon lényeges, hogy ne ijedjünk meg, nem lopták el az adatainkat, a telefonszámokat egy gép generálja véletlenszerűen, így tulajdonképpen bárki száma célponttá válhat, de azt a hívók nem tudják, hogy kihez tartozik.

A csalóknak pont az a céljuk, hogy valaki, bárki, akárki visszahívja őket, hiszen a hívásért így már igencsak borsos árat számolhatnak fel. Ha nem hívjuk vissza a számot, akkor megkíméljük a bajtól magunkat, ebben az esetben nekünk semmibe nem kerül az akció.

Címkék: telefon
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/83382/pics/lead_800x600.jpg
telefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?